tirsdag 10. mai 2011

Feriemodus og late dager i hagen:)

Hei, har ferie denne uken, så bruker den til å slappe av. Deilig varmt vær, så det blir ikke gjort så mye inne. Ikke ute heller, mest å nyte hagen og alt som blomstrer.
Sitte i pergolaen og nyte synet av blå himmel



Det lille fuglebadet har fått noen fargeklatter

Har kjøpt mange bøker, her er en fin inspirasjonsbok. Jeg trenger virkelig inspirasjon, fullstendig bloggtørke hos meg for tiden.

Har et "liljekonvallsted", ser de så vidt har begynt å blomstre. Håper arbeids og blogglysten kommer tilbake i løpet av uken, og ønsker dere en fin kveld, klem:)

onsdag 4. mai 2011

På besøk hos min eldste trollunge, et herlig sted å være:)

I dag har jeg vært på besøk hos min eldste datter, og det er en flott utsikt fra terrassen. Nærmere sjøen kommer du vel knapt, og det er kort vei til Os sentrum. Stemorsblomster i knallfargede urner og søte små frosker pynter opp.


Min svigersønn jobber med båten,  og i bakgrunnen skimtes det nye kulturhuset på Os som snart er ferdigbygget.

Det er høyt under taket inne, og en lekker lysekrone henger og skinner i sollyset.


Nydelig speil i gangen, og under her sitter jeg selv i deilige varme rosa tjukkelabber, lett å fryse på beina når jeg tror det er sommervarme ute, og går barfot i skoene. Heldigvis er det alltid labber å låne, både mor og svigermor holder oss med gode varme labber:)


Enda fler stilige detaljer:) Jeg husker godt når vi brukte disse;)

Flott langbord i eik med stålbein, som ikke kommer frem på bildet her. Deilig med isvann med sitron og blåbær og bringebær med vaniljekesam. Lappene er ferdigkjøpte, men var gode likevel.

På toppen av kjøkkenskapene er det god plass til bilder.

Ulriksbanen i miniatyr, og bilde av mellomste trollungen inne i et skap som rommer mange skatter. Kommer nok til å ta flere bilder herfra:)


Denne gamle hesten har vært lekt med i mange år, så er litt slitt i kantene og pjuskete hale.

Litt av hvert på kjøkkenbenken

Litt for mye sollys på bildet av sofahjørnet, mange flotte farger som ikke kommer godt nok frem, men skal som sagt ta noen flere bilder herfra når kameraet ikke går tomt for batteri;)

tirsdag 3. mai 2011

En liten hagevandring tidlig i mai, alt for fint vær til å rydde inne:)


 Plommetre i full blomst, et vakkert syn. Hadde planer om en storrengjøring inne, men det får vente. Rotet forsvinner ikke, men det gjør sikkert det fine været. Fridag fra jobb, og den skal nytes.
Markblomster i mai, forglemmei i steinbedet. Det trengs luking og gjødsling, men det tar jeg i neste uke, da har jeg en uke ferie. Mange planer for den uken, får se hva som blir gjort (listen er uendelig).

Tulipaner som enda ikke er sprunget helt ut, nyudelige farger i hvitt og rosa. "Plenen er som dere ser uklippet, vil nyte synet av alle de vakre markblomstene som kommer på denne tiden.


Japansk lønn som ble åplantet for to år siden. Det fikk hard medfart i fjor vår, frosten tok nesten knekken på det, men heldigvis har det klart seg. Flotte farger både vår og høst.

Klematisen Nelly mooser er tidlig ute. Blomsterknoppene er bristeferdige og klematisen er kjempestor. Skal jeg tippe er den fem meter, og dekker en hel vegg i pergolaen.

Røde og gule tulipaner som kommer trofast igjen år etter år.

De trives også godt nederst i hagen ved kompostbingen, sammen med masse ugress:)

Brudespireaen har også så vidt begynt å blomstre, i bakgrunnen ser dere pergolaen som snart er overgrodd av klatrevekster som humle, forskjellige sorter klematis, klatreroser og kaprifol. Dette er yndlingsplassen min i hagen, lun og i le for nordavinden. Det er deilige dufter i planter omkring, som lavendelbusker, duftsjærsmin og stilk og buskroser.



Asaleaen har fått knopper som snart står i full blomst. Vakker stert rosafarge, kort men vakker glede.

Humlen har allerede startet sin vandring, og kommer til å bli et herlig tak i løpet av sommeren. Det skimtes div. bøtter og planter som skal i jorden om ikke så lenge, gleder meg til ferien. Blir det dårlig vær mangler det ikke på prosjekter inne, så da blir det nok litt innkjøp av både nye lamper og andre flotte saker jeg ønsker meg. Ønsker alle en fin maikveld, klem:)