lørdag 9. juli 2011

Daybed og herlig uteplass

Har kjøpt ny daybed til utebruk. Herlig bredde på 90 cm, og god bunn og madrass. Deilig å slenge seg nedpå å lese, eller å ta en middagslur. Disse bildene er tatt på torsdag, og da gløttet solen frem. Nå har vi fått tak over yndlingsuteplassen min. Den kan brukes i øsregn, men neppe i bortoverregn, slik vi ofte har her vest.

Nydelig staude, vet ikke hva den heter. Har ikke plantet den, men den har kommet trofast frem hver sommer de siste 3 årene. Kanskje den har frøsådd seg med vinden som vi har nok av her;)

Kjøpte et par av disse flotte urnene til halv pris på det lokale hagesenteret. Praktisk med hjul under, men de kostet omtrent en tredjedel av prisen på urnene!

Her ser dere hvorfor dette er favorittplassen min ute. Vi har stor terrasse , men jeg bruker denne kroken mest. Herlige klatreroser, humle, kaprifol og lavendel. Duftende plass i ly for nordavinden og minimalt innsyn fra naboer.

Etter dette bilde ble tatt for 3 dager siden, har humlen vokst nesten en meter:)

Fargen på denne hortensiaen var blå når jeg kjøpte den, men nå får den forbli rosa, passer fint til teppet på dagsengen.

Klatrerosene har begynt blomstringen, men er også kommet mye lengre bare på 3 dager. Herlig duft....

En annen hortensia, som var rosa når jeg kjøpte den. Litt større enn den andre, og passet godt oppi denne flotte kurven. I bakgrunnen skimtes en rose, som har vokst i rekordfart. Rosa og en anelse orange i fargen, og dufter godt den og. Jeg liker best roser med god lukt, halve gleden for meg. Den står i en potte kjøpt på IKEA, og fargen er lik sengen, kremhvit. Praktisk vanningssystem. Kommer nok til å vise flere bilder av denne etterhvert;)

Litt dårlig billedkvalitet, men ville vise flere av klatrerosene. De obligatoriske hengelobeliaene holder på å vokse seg store og flotte i ampelen.

Hortensiaen er nok den som liker vestlandsregnet best.....

Her kan humla suse, og vokse seg abnormt stor til jeg tar ferie om et par uker...Ønsker alle en fin lørdagskveld:)

10 kommentarer:

 1. Så fint det er hos deg....deilig uteplass har du.
  Ha en fin kveld
  Klem

  SvarSlett
 2. en koselig uteplass du har...og så kjekt med sengen her da!!
  flott blomstring er det også hos deg...tenker å forsøke en slik humle!
  Flott urne....må visst ta turen opp på hagesenteret.....er er vel gjerne salg der nå---

  ha en fortsatt fin helg...så får vi håpe sommerværet kommer neste uke .o)

  SvarSlett
 3. Hei!
  Noe så vakkert! Må være en drøm å legge seg nedpå på late sommerdager:)
  Kjempekoselige farger du har valgt, kan ikke unngå å få sommerstemning av dem.

  Klem Gitte

  SvarSlett
 4. Åååå,gjett om jeg heller vil ha daybed ute nå♥♥♥:D Egentlig så er det en pallesofa jeg skal lage meg,men daybed var bare nyyydelig:) Ikke fullt så lett å stue unna på vinteren,som pallene,men mye finere:)
  Det er en skikkelig flott uteplass du har:) Og flotte blomster. Min hortensia lå omtrent flat etter det ene regnskyllet vi hadde:S Så jeg satte den under tak,for vi har en del regnskyll for tiden...
  Men nå har jeg startet ferien min,regnskyll eller ikke:D Hurra:D

  SvarSlett
 5. Så fint det ble når alt kom på plass! Du skal ikke se bortifra at jeg kommer å låner den når solen tittet fram igjen:):)

  SvarSlett
 6. Ååååå, sååå fint. Den sengen var bare helt gull. Skulle gjerne ha hatt plass til en sånn selv. Noe så deilig som å slynge seg ned på denne og se på alt det vakre du omgir deg med. Fin søndag
  klem Anki

  SvarSlett
 7. så herlig! kunne gjerne ha tenkt meg en daybed ute slik du har! kjempefin. dumt det blir så sjeldent man kan henge på terrassen. men hører rykter om sol neste uke!

  ha en god søndag!

  SvarSlett
 8. Her vil jeg og være i sommer :)

  SvarSlett
 9. Så koselig og frodig sommerkrok!! Deilig å ha slike feriesteder midt i hverdagen :)

  mvh bergfrua

  SvarSlett
 10. Ser ut som en avslappende plass=) Håper d enda blir mye sol så du kan kose deg i hagen.

  SvarSlett